Çay Ağacı Yağı ve Sivilce Tedavisi | Rossman Altapharma Çay Ağacı Yağı

01 Kasım

Herkese merhaba!
Bugünkü yazımda uzun süredir sivilcelerim için kullandığım çay ağacı yağından sizlere bahsetmek istiyorum. Sizinde sivilcelenmeye meyilli bir cildiniz varsa yazının devamını okumaya davetlisiniz.
Keyifli okumalar..


Öncelikle Çay Ağacı Yağı nedir, nerelerde kullanılır, faydaları nelerdir onlardan bahsetmek istiyorum. 
Çay ağacı yağı doğal anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Uçucu bir yağdır.
Gerçek Avusturayla çay ağacınından elde edilen yağ Melaleuca alternifiolia çay ağacının yaprakları ve dallarının buhar yoluyla damıtılmasından elde edilir.


Kullanım alanları ise oldukça fazla:
  • Doğrudan sivilceye uygulanabilirsiniz ki ben en çok bu yönetimi kullanıyorum. Pamukla yada parmağım ile çıkan yada çıkacağını hissettiğim sivilcemin üzerine uyguluyorum. Çok çok az miktarda uygulamanız yeterli oluyor.
  • Haftada 1-2 kere yaptığını maskelerin içine bir damla damlatarak kullanabilirsiniz. Böylece maskenizin antibakteriyel etkisini artırabilirsiniz. Ben özellikle kil maskesi yapacağım zaman bu metodu uyguluyorum.
  • Cildime nemlendirici yerine kullanıyorum. Bunu çok yapmıyorum ama sivilcelerimin azdığı regl dönemlerinde mutlaka uyguluyorum. Max. 3-4 damla avucuma damlatıp tüm cildime yağı yediriyorum ve yatıyorum. Sabah kalktığımda cildimde ki sivilcelerin daha da yatışmış olduğunu hissediyorum. Sizler bunun yerine nemlendirici ürünlerinize veya cilt temizleme ürünlerine 1-2 damla ekleyerekte kullanabilirsiniz. 
  • Eğer vücudunuzda sivilce sorununuz varsa duş jelinize ve kepek probleminiz içinde şampuanınıza 1-2 damla eklemenizin faydalı olacağına çoğu yazılarda okudum.
  • Tüm anlattığım bu yöntemler sizin için zahmetli gözüküyorsa alacağınız bakım ürünlerinin çay ağacı yağı içerikli olanlarını tercih edebilirsiniz.

Ben birde tüm yaz sineklerden korunmak amacıyla bacaklarıma, kollarıma  sürerek de kullandım. Oldukça etkili bu konuda. Çay ağacı yağı yaz için şimdiden not edebilirsiniz :) Yorgun ayaklara da bire bir. Ayaklarınızı koyacağınız yada yıkayacağınız suyun içerisine 1-2 damla damlatarak kullanabilirsiniz.

Koku hassasiyeti yaşayanlara bu yağı kesinlikle önermem. Neden mi? Gerçekten çok ağır ve keskin bir kokusu var. Parmağımla sivilcemin üstüne bile uyguladığımda benim bulunduğum odaya gelenler bu odada ne kokuyor diyebiliyorlar direkt. Ki ben bazen yukarı da dediğim gibi tüm cildime de uygulayabiliyorum. Böyle olduğu günlerde de gözlerim acayip yanıyor. İstediğiniz kadar göz çevrenize yakın sürmesenizde keskin kokusu yüzünden yanma yapabiliyor.

Ve de şu noktaya da değinmekte fayda var hassas ciltlerin daha dikkat ederek kullanması tavsiye edilmektedir. Örneğin direk cildinize sürmek yerine su ile seyreltip uygulamak gibi.

Unutmayınız ki çay ağacı bir ilaç değildir. Mucizevi etkiler beklenmeden kullanılırsa işe yarayan bir ürün olduğu söylenebilir. tek kullanımda sivilceyi anında geçirmiyor, fakat iyileşmesini, sönmesini hızlandırıyor diyebilirim.

Bir çok markanın çay ağacı yağını bulabilirsinizi, dilerseniz aktarlardan da alabilirsiniz. Ben Rossman'dan Altapharma markasının çay ağacı yağını aldım. Diğer markalarınkine göre daha uygun fiyatlı.


Sevgilerimle..

  • Share:

You Might Also Like

6 yorum

  1. Merhabalar Özlemin Dünyasından...Sorunlu bir cildi olan ben,yazınızı ilgiyle okudum.Çay ağacı yağını da iyice araştıracağım.Teşekkür ederim paylaşım için.Blogunuzu yeni keşfettim ve Google+ ekledim.Ben de sizi http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ sayfama beklerim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin için faydalı olmasına çok sevindim. Bende sayfanıza geliyorum. Sevgiler..

      Sil
  2. Çay ağacı yağını ilk defa duydum sivilce içinde kullanılıyormuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çay ağacı yağı sivilceler üstünde oldukça etkili bir yağdır.

      Sil
  3. Canım bilgi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Aslında uçuçcu yağlar direkt olarak cilde uygylanmaz bir kremle kullanmanı öneririm tolere edemeen ciltler için söylüyorum çok konsantre yağlardır dikkat edin

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...