İpek Kirpik Nedir?

31 Ekim

İpek Kirpik Nedir?

            Kadınların, kişisel bakım konusunda şikayetçi oldukları şeylerden birisi de şekilsiz, gür olmayan ve dökülen kirpiklerdir. Bu problemler doğuştan gelebileceği gibi kirpiklere uygulanan yanlış işlemler ve yanlış makyaj gibi nedenlerden de kaynaklanabiliyor. Takma kirpik ya da rimel gibi çözümlerle, kirpiklerde istenilen görüntüler elde edilebiliyor. Fakat bu işlemlere zaman ayırmak her zaman için mümkün olmuyor. Ayrıca takma kirpiklerde görülen batma gibi sorunlar, kadınları bu yöntemlerden uzaklaştırıyor. Bu noktada, kusursuz kirpiklere sahip olmak isteyen kadınların karşısına ipek kirpik uygulaması çıkıyor. Peki, nedir bu ipek kirpik?

            İpek kirpik uygulaması; kirpikleri seyrek, açık renkli ya da şekilsiz olan kişilerin kirpiklerini dolgun ve sık hale getirmek için uygulanan bir yöntem. Saf ipekten elde edilen ipek kirpikler, yapay ve sentetik ürünlerle kıyaslandığında çok daha estetik bir görünüme sahipler. Kadınların ipek kirpiklere olan ilgisinin her geçen gün artmasının sebeplerinin başında hiç şüphesiz kirpik kıvırıcı ve kirpik takma ile uğraşma derdinin olmaması geliyor. Doğru uygulanan ipek kirpik işlemi, kirpiklerinizin bambaşka bir görünüme kavuşmalarını sağlayabilir.

                                               İpek Kirpik İşlemi Nasıl Yapılır?

            İpek kirpik işlemi, kirpiklerin seyrek bölgelerinin arasına, ipek kirpiklerin teker teker yerleştirilmesinden oluşan, gayet basit bir işlemdir. Bu işlem esnasında tamamen medikal amaçlarla üretilmiş olan, vücut sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan yapıştırıcılar kullanılmaktadır. İpek kirpiklerin yapısı doğal kirpiklerinkine oldukça benzediği için kirpiklerinizin doğal görüntülerine bir zarar vermez.

            İpek kirpik takma işleminin profesyonel kişiler tarafından yapılması ve işlem esnasında organik, sağlığa zararı bulunmayan ürünlerin kullanılıyor olması son derece önemlidir. Doğru koşullar ve kişiler tarafından yapıldığında hiçbir problem yaşamayacağınız ipek kirpik, uygun olmayan koşullar altında yapıldığı takdirde göz ve çevresinde problemler yaşamanıza neden olabilmektedir.

                                               Kirpiklere Zarar Verir mi?

            İpek kirpik takma işlemi yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi kesinlikle uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde kirpiklerinizde istenmeyen sorunların oluşmasına yol açabilir. Yanlış yapılan ipek kirpik uygulaması kirpik uçlarının kısalmasına ve zarar görmesine, kirpik yoğunluğunun azalmasına, batma hissiyatının yaşanmasına neden olabilmektedir. Hatta bazı durumlarda kirpik ve çevresinde ödemlerin oluşmasına bile neden olabilir.

            İpek kirpiklerin, kirpik sağlığınıza zarar verebileceği bir diğer durumda kirpiklerinizle sürekli oynamanız. Özellikle yeni yaptırılan ipek kirpiklerde, elinizle sürekli kaşımanız ve dokunmanız tavsiye edilmemektedir. Genel olarak baktığımızda ipek kirpik, bir uzman tarafından uygulandığında ve taktıran kişide uyması gereken kurallara riayet ettiği takdirde herhangi bir problem yaşanmamaktadır.

                                               Kalıcılığı Ne Kadar Sürer?

            Bir uzman tarafından, kaliteli ürünler ve hijyen kurallarına dikkat edilerek uygulanan ipek kirpikler uzun süre kullanılabilir. Bu süre içerisinde yapışkanlar etkisini kaybettiği için düşen kirpikler olabilir fakat kontroller düzenli bir şekilde yapıldığı müddetçe ipek kirpikler 3 aya kadar dayanabilmektedir. İpek kirpikler tamamen çıkarıldıktan sonra ise doğal kirpiklerin zarar görmemesi adına 1 ay boyunca tekrardan ipek kirpik uygulaması yapılmaması tavsiye edilmektedir.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...